HalkBank Konut Kredisi Erteleme Şartları

31/03/2020

HalkBank konut kredisi erteleme faizleri ne kadar? HalkBank konut kredisi erteleme koşulları neler?

HalkBank coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla süreci atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paketi açıkladı.

Banka bu kapsamda en çok etkilenen sektörlere 12 aya kadar ve bireysel müşterileri için de altı aya kadar kredilerinde faizsiz anapara ödemesiz şekilde erteleme yapacağını bildirdi. Ayrıca ek finansman ihtiyacı olan tüketiciler için de finansman kanallarını açık tutacağını belirtti.

HalkBank bunun yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri, 25.000 TL’ye kadar limitli ticari kart ürünü olan Paraf Esnaf Kart ve 25.000 TL’ ye kadar nakit kredi sunuyor.

Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerinin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitlerini erteliyor. Banka talep edilmesi halinde ertelemenin yanında konut kredisi için azami 180 aya, ihtiyaç kredisi için ise 60 aya kadar yeniden kredi yapılandırma uyguluyor.

HalkBank müşterilerinin ödemelerini kolaylaştıracak önemli bir karar daha aldı. Banka kredi erteleme faizini kredi vadesinin tamamına yayarak müşterilerine daha kolay ödeme fırsatları sunuyor.

 

Kaynak: KrediPazari