HalkBank Konut Kredisi Yapılandırma Yapıyor mu?

26/03/2020

Konut kredisi faizlerini düşüren ve taksitlerini ödeyemeyen müşterilerine erteleme imkanı sunan HalkBank konut kredisi yapılandırma yapmaya başladı mı?

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında konut kredisi faizlerini %1’in altına indirerek kredi faizlerinin düşmesinde öncü rol oynayan HalkBank, Ocak ayı itibariyle ise sıfır konut projelerine yönelik olarak yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında ilk defa satılan konutlar için faiz oranlarını %0.79’a düşüren banka bu hafta ise coronavirus sebebiyle ekonomik güçlük çeken müşterilerinin kredi ödemelerine erteleme kampanyası başlattı.

HalkBank ticari müşterileri için ise yeni bir desteğe daha imza attı. Banka dün itibariyle uygulamaya başladığı “Esnaf Destek Paketi” kampanyası kapsamında esnaf ve sanatkârlara 25.000 limitli, 6 aya kadar ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli İşletme Kredisi kullanma imkânı sağlıyor.

Arka arkaya pek çok ihtiyacı gören ve konut kredisi faizlerinin düşmesinde öncülük eden bankadan tüketicinin beklentisi konut kredisi yapılandırma kampanyası yapması yönünde. Salgın sebebi ile kredi HalkBank kredi borçlarını ertelese de geçtiğimiz dönemlerde yüksek faiz oranları ile bankadan konut için kredi kullanan tüketiciler yapılandırma kampanyası bekliyor.

HalkBank 0.79 Konut Kredisi Hesaplama

Halkbank’tan 250.000 TL tutarda ve 15 yıl vadede ikinci el konut için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler yaklaşık 2.900 TL oluyor. Kredinin geri ödemesi de 519.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari