HalkBank Konut Kredisine Ne Kadar Masraf Uyguluyor ?

06/05/2019

HalkBank konut kredisi ürünleri kapsamında düşük faiz oranlarıyla de çok sayıda kampanya sunuyor. Peki HalkBank konut kredisine ne kadar masraf uyguluyor?

HalkBank konut kredisi ürünleri kapsamında üç farklı ürün sunuyor. Bunlardan ilki Hesaplı Evim Konut Kredisi. HalkBank ürün kapsamında maaş müşterilerine özel 10 yıl vadeye kadar %1.55 faiz oranı sunuyor. Maaş müşterisi olmayan tüketicilere ise %1.65 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Canım Evim Konut Kredisi faiz oranları kapsamında ise %1.88 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kullandırım yapıyor. Banka Dost Evim Konut kredisi için ise %1.85 faiz oranlı uyguluyor.

HalkBank Konut Kredisi Masrafları

HalkBank kredi kullanılacak konutun değer tespiti için 800 TL ekspertiz ücreti alıyor. İpotek tesis ücreti dahilinde ise ortalama 150 TL tahsil ediyor. Ayrıca 200.000 TL’lik konut kredisi için 1.000 TL kredi tahsis ücreti talep ediyor. HalkBank’ın 3 masraf kalemi ve faiz oranlarının toplam maliyeti yıllık %22’ ye karşılık geliyor.

HalkBank Sigortalar

HalkBank konut kredisine ek sigortalar kapsamında zorunlu olarak DASK uyguluyor. Ayrıca kredi kullandırmak için zorunlu olarak hayat sigortası ve konut sigortası talep ediyor. HalkBank’ın uyguladığı hayat ve konut sigortası primleri kişi ve konutun durumuna göre değişkenlik göstererek hesaplanıyor.

HalkBank Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank’tan Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında 200.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 3.840 TL, geri ödemesi ise 460.600 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı