HalkBank Refinansman Konut Kredisi Fırsatları

29/01/2019

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile HalkBank %1.95’den başlayan faiz oranları ile yeniden yapılandırma (refinansman) fırsatları sunuyor.

Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir konut kredi tahsis edilmesi demektir. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak: Günümüzün düşük faizlerinden yararlanabilirsiniz. Kredi taksitlerinizi azaltmanın yanında daha az faiz ödeyebilirsiniz.

Konut kredisini yeniden yapılandırmak her zaman avantajlı değildir; avantajlı olması için faiz indiriminden elde ettiğiniz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekmektedir.

2018’in ikinci çeyreğinde kur krizine bağlı olarak sonra yükselen konut kredisi faiz oranları %3’ün üzerinde seviyelere ulaşmıştı. 2018’in üçüncü çeyreğinde bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %2.68 seviyelerini gördü. Bu dönemlerde yüksek konut kredisi faiz oranları ile konut kredisi kullanan vatandaşlar için HalkBank düşük faiz oranları ile refinansman imkanı sunduğu Dost Konut Kredisi ürününü kullandırıyor.

HalkBank Dost Konut Kredisi Faizleri

Halkbank Dost Konut Kredisi ürünü dahilinde 120 ay vadeye kadar uygulanan refinansmanlarda %1.95, 180 ay vadeye dek kullandırılan refinansmanlarda ise %1.97 faiz oranı kullandırıyor.

Dost Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank Dost Konut Kredisi ürünü kapsamında 120 ay vade ile 100 bin TL tutarlı konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin vade sonunda toplam geri ödemesi 259 bin TL, aylık taksitleri de 2 bin 100 TL’ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı