HalkBank’ta 0.98 Faiz Kampanyasına Dahil Oldu

18/12/2018

Ziraat Bankası’nın başlattığı dün itibari ile VakıfBank’ında uygulamaya başladığı %0.98 faiz kampanyasına HalkBank’ta dahil oldu.

Ziraat Bankası 14 Aralık Cuma günü konut sektörü ile işbirliği anlaşmasını duyurarak anlaşmalı konut projelerinde %0.98 faiz oranı kampanyasını uygulamaya başladı. Dün itibari ile VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi’nin açıklamasıyla VakıfBank’ta kampanyaya dahil olduğunu duyurdu. Edinilen bilgilere göre bugün itibari ile HalkBank’ta kampanyaya aynı şartlarla dahil oldu.

Kamu bankaları faiz indirim ve konut sektörüyle işbirliği kampanyası kapsamında bankalarda kredisi bulunan konut üreticisi firmalardan ev alanlar için %0.98 faiz oranı uygulanacak. Banka ile müşteri arasındaki faiz farkını konut üreticisi karşılayacak. Tüketiciler, 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanabilecek.

Firma Borçlarının Geri Ödenmesinde Kullanılacak

Yapılan çalışma ile konut kredisi faiz oranı aylık %1.78 olarak belirlendi. Aradaki %0.80'lik farkı da inşaat firmaları üstlendi. Böylece tüketicilere %0.98 ile kredi kullanma imkânı sağlandı. Sektör temsilcileri %2.99'u bulan konut kredi faizi nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma beklediklerini belirtiliyor. Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışlarının finansmanına destek verilecek. Böylelikle, firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik de önemli katkı sağlanmış olacak. Öte yandan; kullandırılan konut kredilerinin bir kısmı söz konusu firmaların kampanyaya dahil olan bankalara olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak.

Kaynak: Sabah