Hangi Bankalar Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü?

23/08/2019

Kamu bankalarının faiz indiriminin ardından özel bankalarda art arda faiz indirimi uygulamaya başladı. Hafta içinde hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürdü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Temmuz ayında politika faiz oranlarını düşürmesi ile bankaların tamamı kredi faiz oranlarında indirim uyguladı. Likidite maliteleri düşen bankalar peş peşe konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor.

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından ilk ciddi faiz indirim tepkisini Ağustos başında Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank gösterdi. Ziraat Bankası öncülüğünde başlayan konut kredisi kampanyası dahilinde kamu bankaları 500.000 TL’ ye kadar %0.99 faizle konut kredisi kullandırmaya başladı.

Kamu bankalarının ardından özel bankalarda tüm hızı ile konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor. Bu hafta itibariyle Garanti BBVA, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, İNG, Akbank ve TEB konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.75’e gerilerken en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı %0.99 olmaya devam ediyor. Özel bankalarda ise konut kredisi faizleri henüz %1’in altına inmedi. Özel bankalarda görülen en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı bu hafta itibariyle %1.34’e geriledi.

Konut Kredisi Hesaplama

En uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden 200.000 TL tutar için 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama uygulandığında kredinin toplam geri ödemesi 342.500 TL’ ye denk gelirken aylık taksitleri ise 2.850 TL oluyor.

Özel bankalardaki en uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden aynı koşullarda konut kredisi hesaplama yapıldığında ise kredinin toplam geri ödemesi 403.000 TL, aylık taksitleri ise 3.360 TL oluyor.

KrediPazari.com araştırmalarına göre 19-23 Ağustos haftasında konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulayan bankalar şu şekilde;

İNG Konut Kredisi

İNG konut kredisi faiz indirimi sonrasında 3 yıl vadeye kadar %1.39, 10 yıl vadeye kadar ise %1.34 faiz oranı kullandırmaya başladı. Bankanın söz konusu kampanyalı oranlarından yararlanmak için konut kredisine ek sigortaların kullanılması gerekiyor.

TEB Konut Kredisi

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %1.35’e düşürdü.

Akbank Konut Kredisi

Akbank indirim sonrasında 4 yıl vadeye kadar %1.39, 10 yıl vadeye kadar ise %1.35 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı.

Garanti BBVA Konut Kredisi

Garanti BBVA 1 yıl vadeye kadar %1.45, 2 yıl vadeye dek %1.37 ve 3 ile 10 yıl vade arasında %1.36 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı

Kuveyt Türk Katılım Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde %1.37 kar payı oranı ile konut finansmanı kullanılıyor.

QNB Finansbank Konut Kredisi

QNB Finansbank indirim sonrasında 10 yıla kadar tüm vadelerde %1.59 konut kredisi faiz oranı uygulamaya başladı.

Kaynak: KrediPazarı