Hangi Bankalar Konut Kredisi Yapılandırma Yapıyor?

03/10/2019

Tüketicinin aylardır süren mağduriyeti sona erdi. Bankalar konut kredisi yapılandırmaya başladı. Peki Hangi bankalar konut kredisi yapılandırma yapıyor?

Ağustos ayı itibariyle konut kredisi faiz oranlarını %0.99’a indiren kamu bankaları Ekim ayı itibariyle de konut kredisi yapılandırma başladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamada Ekim başından itibaren %0.99 faiz oranı ile konut kredisi yapılandırılmaya başlandığı açıklandı.

Tüketici yaklaşık bir senedir konut kredisi yapılandırması bekliyor ve mağduriyet yaşıyordu. Geçen sene yaz aylarından itibaren yükselen kredi faiz oranları karşısından en uygun konut kredisi faizi %1.98’e kadar çıkmıştı. Söz konusu dönemlerde yüksek faizle konut kredisi kullanan vatandaşın sonu çözülmeye başladı.

Kamu bankaları 500.000 TL’ ye kadar olan ve 2019 Ağustos ayı öncesinde kullanılmış konut kredilerini yapılandırmaya başladı. Kredi yapılandırmak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan erken ödeme ve yapılandırma masraflarını ödeyerek güncel düşük faiz oranları ile yapılandırma yapabiliyor.

Yüzde 0.99 Konut Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarında uygulanan yapılandırma faiz oranı %0.99 ile 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade sonunda masraflar hariç toplam geri ödeme miktarı 257.000 TL olur. Kredinin aylık ödemeleri de yaklaşık 2.150 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı