Hangi Bankalarda Konut Kredisi Faizleri %1.50’nin Altına Düştü ?

08/07/2019

Merkez Bankası’nın Temmuz sonunda politika faizlerini düşürmesi ile bankaların konut kredisi faiz oranları hızla inmeye başladı. Hangi bankalarda konut kredisi faiz oranları %1.5’in altına düştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) %24 seviyesindeki para politikası faiz oranlarını yaklaşık 10 ay sonra son 4,5 yılın en büyük indirimini uygulayarak %19.75’e çekti. İndirim sonrası kredi maliyetleri azalan bankalar hızla konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye başladı.

İndirim sonrası ilk faiz indirim hamleleri özel bankalardan gelirken geçtiğimiz hafta kamu bankaları kampanyalı konut kredileri için faiz oranlarını %1’in altına çekti. Özel bankalarda da halen devam eden indirimlerle konut kredisi indirimleri her geçen gün hızlanıyor.

Konut Kredisinde Talep Patlaması

Konut kredisi faiz oranlarının son 13 ayın en düşük seviyesine ulaşması ile ertelenen konut talebi tekrar canlandı. Konut kredisi başvuruları rekor düzeye ulaştı. Bankalardan yapılan açıklamaya göre yapılan faiz indirimi sonrasında, ilk iki gün içerisinde üç kamu bankasına 13.000’den fazla müşterinin toplamda 2,1 milyar liranın üzerinde konut kredisi için başvurusu yaptığı belirtildi. Belirtilen başvuru tutarı bugüne kadar iki gün içinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusu oldu.

Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum

Ortalama konut kredisi faiz oranları 7 Ağustos itibariyle %1.73’e kadar düştü. En düşük konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım’ın sunduğu kampanyalı %0.99 faiz oranı olurken en düşük tabela faiz oranı ise %1.39 seviyesine indi. Özel bankalarda ise en düşük konut kredisi faizi %1.41’e geriledi.

Konut Kredisi Hesaplama

En düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 250.000 TL’lik konut kredisi hesaplama yapılığında kredinin aylık taksitleri 10 yıl vadede 3.570 TL oluyor. Kredinin vade sonunda masraflar hariç toplam geri ödeme miktarı 428.000 TL’ ye karşılık geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre 7 Ağustos itibariyle konut kredisi faiz oranı %1.5’in altında olan bankalar şu şekilde;

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası konut ürün paketi kapsamında %0.99 faiz oranı sunuyor. Kampanya haricinde ise banka %1.39 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

HalkBank Konut Kredisi Oranları

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise %1.39 faiz oranı sunuyor.

VakıfBank Konut Kredisi Faiz Oranları

VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.49 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

Garanti BBVA Konut Kredisi Faizleri

Garanti BBVA 10 yıl vadede konut kredisi için %1.41 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

Akbank Konut Kredisi Oranları

Akbank 10 yıl vadeye dek %1.44 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

İNG Konut Kredisi Faiz Oranları

İNG dün uyguladığı faiz indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar %1.44 faiz oranı sunuyor.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı

Kuveyt Türk Katılım Bankası ise 10 yıl vadeye dek %1.47 konut finansmanı kar payı oranı sunuyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi Faizleri

Yapı Kredi Bankası %1.49 faiz oranı ile 10 yıla kadar konut kredisi kullandırıyor.

TEB Konut Kredisi Oranları

TEB kampanyalı konut kredisi için %1.49 faiz oranı ile 10 yıla kadar kredi imkanı sunuyor.

ICBC Konut Kredisi Faiz Oranları

ICBC Bank kampanyalı yeni evim konut kredisi ürünü dahilinde %1.49 faiz oranı uyguluyor.

Kaynak: KrediPazarı