ICBC Kampanyalı Konut Kredisi Faizleri Düştü

20/09/2019

ICBC Bank kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi ürünü için konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Banka söz konusu ürün dahilinde 10 yıl vadeye kadar %1.36 faiz oranı sunuyor.

ICBC Bank, Merkez Bankası faiz indirimi sonrasında konut kredisi oranlarında indirim uyguladı. Bankanın tabela konut kredisi faiz oranlarında değişiklik olmayarak %2.4 seviyesinde sabit kaldı. Ancak kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi faiz oranları 10 yıla dek tüm vadeler için %1.36’ya düştü.

Konut Kredisi Kampanya Koşulları

Kampanyada azami olarak 1.000.000 TL’ye kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

Kampanya kapsamında kredi tahsis ücreti binde 5 olarak uygulanıyor.

Kampanya faiz oranlarından yararlanmak için banka tarafından hayat sigortasının kullanılması zorunlu tutuluyor.

Ayrıca kampanya kapsamında Dask, Konut ve Hayat Sigortalarının banka tarafından yaptırılması gerekiyor.

Kampanyalı oranlardan yararlanmak için konut kredisi ile birlikte bankanın kredi kartı ve kredili mevduat hesabı da alınması talep ediliyor.

Kampanya oranları sadece banka tarafından yeni kullandırılacak konut kredileri için geçerli oluyor.

Yeni Evim Konut Kredisi Hesaplama

Yeni Evim Konut Kredisi için 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade için aylık taksitleri 3.400 TL oluyor. Kredinin vade sonunda masraflar hariç toplam geri ödemesi 407.000 TL’ ye denk geliyor.

ICBC Konut Kredisi Masrafları Ne Kadar?

ICBC Bank konut kredisine ek olarak kredinin %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti, 257.24 TL ipotek tesis ücreti ve ortalama 704.50 TL ekspertiz ücreti talep ediyor. Ekspertiz ücreti, Konut ve DASK sigorta bedelleri, kredi konusu konutun lokasyonu ve metrekaresine göre, hayat sigortası kişinin yaş ve demografik bilgilerine göre değişkenlik gösteriyor.

Kaynak: KrediPazarı