ICBC Yeni Evim Konut Kredisi Oranları

16/10/2018

ICBC %3.5 en yüksek konut kredisi faiz oranını sunmasına rağmen Yeni Evim Konut Kredisi ürünü dahilinde %2 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. KrediPazari.com ICBC’nin Yeni Evim Konut Kredisi'ni araştırdı.

ICBC Yeni Evim Konut Kredisi kapsamında %1,96 faiz oranı ile en düşük konut kredisi faiz oranını kullandırırken geçtiğimiz hafta yaptığı güncelleme sonrası faiz oranını %2’ye çıkarttı. ICBC yeni evim konut kredisi kapsamında sunduğu konut kredisi faiz oranı yükselmesine rağmen halen en düşük faiz oranı sunan ikinci banka konumunda. ICBC kampanyasız konut kredisi ürünü kapsamında %3,5 ile en yüksek konut kredisi faiz oranını kullandırıyor.

ICBC kampanyasız konut kredisi ürünü kapsamında en yüksek konut kredisi faiz oranını kullandırsada, Yeni Evim Konut Kredisi kapsamında %2 konut kredisi faiz oranından kredi veriyor. ICBC, birçok kamu bankasının kampanyalı konut kredisi faiz oranın altında konut kredisi kullandırıyor. ICBC ilgili konut kredisi kampanyasıyla Ziraat Bankasından sonra masraflar hariç en düşük konut kredisi kullandıran banka olma özelliğini taşıyor.

Yeni Evim Konut Kredisi Hesaplama

Yeni Evim Konut Kredisi kapsamında 100 bin TL için %2 kredi faiz oranından 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme tutarı 2 bin 205 TL, toplam geri ödeme miktarı ise 264 bin 600 TL oluyor.

ICBC Konut Kredisi Masrafları

ICBC konut kredisi dahilinde 206 TL ile 800 TL arasında ipotek tesis ücreti talep ediyor. Ayrıca 613 TL ile 1000 TL arasında ekspertiz ücreti uyguluyor. Konut sigortası için yıllık ortalama 250 TL, hayat sigortası için ortalama 150 TL, yıllık DASK primi için ise ortalama 160 TL alıyor.

Kaynak: KrediPazarı