İhtiyaç Kredilerini 60 Ay Vade İle Yapılandırma Başladı

11/02/2019

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK)’nın geçtiğimiz haftanın son günlerinde duyurduğu ihtiyaç kredisinde yapılandırma vade limitinin 60 aya çıkarılması uygulanmaya başladı.

BDDK’nın kredi yönemeliğinin ilgli maddesinde "Anapara ve ya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek" maddesinden sonra bankalar harekete geçti.

Kredi kartları borçları için uygulanan düşük faizli yeniden yapılandırma kampanyası sürerken ihtiyaç kredisi borçları içinde uygulanmaya başlayan düşük faizli ve uzun vadeli yapılandırma kampanyalarının vatandaşın elini rahatlatması bekleniyor.

Vatandaşların kampanya sonrasında bir diğer beklentisi de yüksek faizle çekilen konut kredileri için yapılandırma gelmesi oldu. Kredi kartları ve ihtiyaç kredileri için uygun koşullu yeniden yapılandırma fırsatları sunulurken geçtiğimiz aylarda yüksek konut kredisi faiz oranlarından kredi kullanan vatandaşlarda konut kredisine gelecek olası avantajlı yapılandırma paketlerini için umutlanmaya başladı.

Kaynak: KrediPazarı