İki Günde 80 Milyon TL’lik Konut Satıldı

24/10/2018

Emlak Konut GYO başta olmak üzere konut sektörünün öncü firmalarının yurtdışı çıkarmasında bulundu. Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan organizasyonda 80 milyon TL’lik konut satışı gerçekleşti.

Emlak Konut GYO ve gayrimenkul sektörünün devleri, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları ile Almanya’nın başkenti Berlin’de buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen iki günlük etkinliğe Emlak Konut GYO, KİPTAŞ, Sur Yapı, Artaş İnşaat, Nef, Kuzu Grup, Teknik Yapı ve Gap İnşaat katıldı. Avrupa’da yaşayan vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 80 milyon TL’lik satış gerçekleştirildi.

İkinci Buluşma Köln’de

Yurtdışı buluşmalarının bir sonraki durağı 27-28 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak. Organizasyonda ön bilgi alan birçok vatandaş ise, alım için Türkiye'ye geleceği bilgisini verdi. Vatandaşlar; “Uzun zamandır, Türkiye'den ev alma planımız vardı. Bu fuarla, kararımızı netleştirdik. En kısa sürede Türkiye'ye gelip yatırımları yerinde değerlendirmek istiyoruz. Kurun bu seviyesi bizim için çok önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Son Tarih 31 Ekim

Dövizdeki dalgalanma ile birlikte inşaat sektörü, tarihi bir kampanyaya imza attı. Kampanya ile birlikte konut kredisi faiz oranları %2'yi aşan seviyelerden yeniden 120 ay vadede %0.98 konut kredisi faiz oranına indirildi. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyada peşinat oranı ise %10'a çekildi.

Kaynak: konut haberi