İmar Affına Konut Kredisi Desteği

28/06/2018

İmar Affından yararlanmak isteyip nakit birikimi olmayan vatandaşlara VakıfBank ve İş Bankası ‘İmar Barışı Kredisi’ sunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı imar barışı sürecinde ruhsatsız yapılarına yasallık kazandırmak isteyenlerin nakit ihtiyaçları için kampanya başlatan ilk banka oldu. Bunlardan biri VakıfBank diğeri ise İş Bankası. İki Bankanın da sunduğu imar barışı kredilerinin ayrıntılarını listeledik.


VakıfBank İmar Barışı Kredisi


VakıfBank imar barışı kapsamında finansman ihtiyacı olan tüketiciler için  48 aya varan vadelerle kullanabilecekleri 20.000 TL’ye kadar İmar Barışı Kredisi sunuyor. Kredi Kapsamında VakıfBank %1.72 kredi faiz oranı kullandırıyor. Kredi başvurusu sadece VakıfBank şubelerinden yapılabiliyor.


VakıfBank İmar Barışı Kredisi kapsamında 48 ay vadeli 20.000 TL kredi çeken kullanıcının aylık ödemeleri 660.56  TL oluyor. VakıfBank 100 TL de kredi tahsis talep ediyor.


İş Bankası İmar Barışı ve Kamu Borçları Kredisi


İş Bankası kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlar ile imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesine yönelik nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 60 ay vadeye kadar kredi kullandırıyor. İş Bankası İmar Barışı ve Kamu Borçları kredisi kapsamında 30.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor. Ayrıca aylık eşit taksitlerle veya kişiye özel esnek taksitli ödeme planıyla fırsatları bulunan kredi ürününü %1.75 faiz oranı ile kullanılıyor.

 

İş Bankasından İmar Barışı ve Kamu Borçları Kredisi kapsamında 24 ay vadeli ile 30.000 TL kredi kullanıldığında aylık taksitler 998 TL geri ödenen toplam rakam da 47.950 TL oluyor. İş Bankası kredi tahsis ücreti olarak 150 TL talep ediyor.

Kaynak: KrediPazarı