Kentsel Dönüşüm Projeleri Hız Kazanacak

20/07/2018

Ev sahibi olmak isteyen kişileri sevindirecek müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum devreye girdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden kentsel dönüşüm süreci hakkında yaşanan sorunların çözümü için yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum devreye girdi. Bakan Murat Kurum İstanbul'da belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı. Bakan Kurum bundan sonra kentsel dönüşüm projelerinde TOKİ, İller Bankası ve KİPTAŞ'ın devreye sokulacağını açıkladı.

Konut Fiyatları Düşecek

Yapılan bu açıklama ev sahibi olmak için bekleyen ve konut satın almayı düşünen kişiler için büyük bir önem taşıyor. Çünkü bu kurumların devreye girmesi ile beraber ortada bir kar endişesi kalmayacağı için hem kentsel dönüşüm projeleri çok daha hızlı ilerleyecek hem de ucuz konut üretimi artacak.

Özellikle de konut fiyatlarının yükseldiği İstanbul'da kentsel dönüşüm süreci ile hızlanacak olan konut üretimi ve satışa sunulan konut sayısı ile beraber sıfır konut fiyatları azalacak, ikinci ele olan talep azlığı bu alanda da fiyatların düşmesi anlamına gelecek.

Çalışmalar Hızlanacak

Yerinde kentsel dönüşümü benimseyen ve inşaat sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan Emlak Konut GYO şirketinde yarattığı başarılarla dikkat çeken Murat Kurum'un yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak kentsel dönüşüm projeleri için beklendiği gibi başarılı adımlar atacağı da kesinleşti.

Bakan Kurum devreye TOKİ, KİPTAŞ ve İller Bankası'nı sokarak projelerin mali kaynak sorunlarını çözecek, projeler hızlanacak. Özellikle de kentsel dönüşümün sancılı olduğu, devlet ile vatandaşın ihtilaf halinde bulundu yerde çalışmalar hızlanacak.

Deprem riski yüksek olan yerlerdeki eski ve dayanıksız binalar yıkılarak depreme dayanıklı konut sayısı arttırılacak. Bu sayede yaşanması muhtemel bir depremde olası can ve mal kayıpları azaltılırken Türkiye özlenen modern şehir yapısına kavuşacak. Yani kazanan her türlü vatandaş ve ülke ekonomisi olacak.

Kaynak: emlak365