İmar Barışı Başvuru Süresi Uzayacak mı?

28/12/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı İmar Barışı’nda süre uzatımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak, “Vatandaş İmar Barışı’nın uzatılmasını istiyor. Talep beklentinin üzerinde, 31 Aralık’ta kararımızı verip açıklayacağız” dedi.

İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm hedef ve planlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurum, şöyle konuştu:

“İmar Barışı için toplamda 9,5 milyon başvuru yapıldı. Toplamda beklenti 14-15 milyon vatandaşımızın İmar Barışı’ndan yararlanması yönündeydi. 31 Aralık’a kadar daha zaman var. Başvurular artabilir. Süre uzatımı konusunda ciddi bir talep var. Henüz vakit olduğu için erken bir açıklama yapmak doğru değil. 31 Aralık’ta son durumu değerlendireceğiz ve açıklamamızı yapacağız. Boğaz ön görünümünde olan ancak fiilen ön görünüm olmayan ve buradaki vatandaşlarımızın elektrik, su ve doğalgaz gibi problemlerini çözecek sınırları yeniden incelendi. Yalılar bu düzenlemeye dahil değil.

Bu sene bakanlık olarak 25-30 bin konut dönüştüreceğiz. Hedefimiz yılda 300 bin konut dönüştürmek. Kentsel dönüşüm kapsamında önümüzdeki 20 yılda 6 milyon 700 bin konut yeniden inşa edilecek. Sel taşkınlarıyla mücadele çerçevesinde Karadeniz’de dere yataklarının kenarındaki evleri boşaltacağız. Bu çalışmayı kentsel dönüşümle birlikte yapacağız. Yeni yerleşim yerlerinde sele karşı daha dayanıklı altyapılar yapılmasına imkan sağlayacağız.”

Kaynak: Milliyet