İmar Barışı Başvuru Süresi Uzuyor mu?

25/12/2018

Resmi Gazete kararı ile 31 Aralık’ta son bulacak olan İmar Barışı’na ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan uzatılabilir sinyali geldi. İmar Barışı başvuru süresi uzayacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Haziran ayında uygulamaya başladığı İmar Barışında Hedef 14 milyon kaçak yapının aftan yararlanması yönündeydi. Şu ana kadar İmar Barışı’na yapılan başvurular 9,5 milyon seviyesinde kaldı. İmar Barışı Ekim ayında son bulması planlanırken Resmi Gazete kararı ile 31 Aralık 2019’a kadar uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İmar Barışı süresinin uzatılmasına dair daha önce açıklamalarda bulunmuş ve süre uzatılmasının kesinlikle düşünmediğini belimişti.

Dün gerçekleşen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında milletvekillerinin AKP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’a İmar Barışı süresinin uzatılma durumunu sorması üzerine Muş, “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” dedi.

Açıklamanın ardından vatandaşın beklentisi ikinci bir süre uzatılmasına yöneldi. Konuyla ilgili net bilginin kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor.

Kaynak: KrediPazarı