İmar Barışı Başvurularında Son Saatler

14/06/2019

Yaklaşık bir senedir yürürlükte olan İmar Barışı başvurularında son saatlere girildi. İmar Barışı başvurusu yapan vatandaşlar ödemelerini 30 Haziran’a kadar yapabilecek.

31 Aralık 2017 tarihinden öncesinde yapılmış imara aykırı yapıları kapsayan İmar Barışı’nda başvuruları için son saatlere girildi. İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Hazirana kadar başvuruda bulunması ve yapı kayıt bedelini de 30 Hazirana kadar yatırması gerekiyor. Başvurular bu gece 24:00’a kadar yapılabilecek. Yapı kayıt belgesi bedeli konutlar için %3, ticari kullanımlı yapılar için %5 olarak uygulanıyor.

Tarih Uzatılmayacak

İlk olarak 8 Haziran 2018’de başlayan İmar Barışı başvuruları 2018 Ekim de son bulacakken önce 2018 yıl sonuna ertelendi. Yoğun talep gören uygulama son olarak iki kez uzatılarak Haziran 2019’a ertelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada bir uzatmanın daha olmayacağı ifade edilirken başvurular için son tarihin 15 Haziran’a kadar olduğu bildirildi.

İmar Barışı için Konut Kredisi Kullanılabiliyor

İmar Barışından yararlanmak isteyip yapı kayıt bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar kredi desteğinde bulunuyor. Bugün gece yarısına kadar başvuruda bulunduktan sonra 30 Hazirana kadar ödeme yapmak mümkün. En düşük İmar Barışı konut kredisi faiz oranını Ziraat Bankası sunuyor. Ziraat Bankası %1.33’den başlayan faiz oranları imar barışı konut kredisi kullandırıyor. Söz konusu kredi sadece yapı kayıt belgesi miktarınca kullanılabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı