İmar Barışı Değer Kazandırdı

09/11/2018

İmar Barışı ile yasal statüye sahip olacak yapıların konut kredisine uygun hale gelerek daha kolay satılacağını belirten Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, bu gayrimenkullerin değerinin %20-30 oranında arttığını söyledi.

Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, 13 milyondan fazla yapının yararlanması beklenen İmar Barışı'nda bugüne kadar açıklanan verilere göre, 8 milyon 150 bin konut için başvuru yapıldığını ve 5 milyar 120 milyon lira civarında para toplandığını söyledi.

Asıl Kazanç Tapu Sahiplerinin

İmar Barışı uygulaması sayesinde sadece devletin kazanç sağlamadığını ifade eden Erşahin, "Asıl kazancı tapu sahiplerinin elde edeceğini düşünüyoruz. Bugüne kadar İmar Barışı'ndan faydalanan tapuların, piyasa değerleri üzerinden işlem yapmaya uygun hale gelerek ortalama %20-30 oranında değerlendiğini gözlemlemekteyiz" dedi.

Konut Kredisine Uygun Hale Gelecek

Bazı gayrimenkullerin İmar Affı sonrası yasallaşan statüsüyle birlikte değerini artırdığını dile getiren Erşahin, "İmar Barışı ile yasal statü kazanacak olan yapılar ipoteklerde gerçek değerinden işlem görecek ve konut kredisine de uygun hale gelerek satış işlemleri daha kolay gerçekleşecek" diye konuştu.

Kaynak: Takvim