İmar Barışı Ödemelerinde Son 10 Gün

20/06/2019

İmar Barışı kapsamında başvuru süreleri sona erdi. Başvuruda bulunana vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemleri için son 10 güne girildi. Birikimi olmayan vatandaşlar için bankalar düşük faiz oranlarıyla İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor.

31 Aralık 2017'den önce inşa edilen imara uygun olmayan kaçak yapıları kapsayan İmar Barışı’nda yaklaşık bir sene süren başvuru dönemi sona erdi. İmar Barışı başvuruları tekrar alınmayacak.

Yaklaşık bir senelik süreçte İmar Barışı’na 10 milyona yakın başvuru yapılırken 18 milyon TL’nin üzerinde gelir sağlandı. İmar Barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. Aftan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Hazirana dek ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Ödemelerde taksit uygulamasının yapılmadığı İmar Barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar %1.55’den başlayan faiz oranları ile İmar Barışı konut kredisi kullandırıyor. Kredi sadece yapı kayıt belgesi bedelince 5 yıl vadeye dek kullanılabiliyor.

İmar Barışı Konut Kredisi Faiz Oranları

İmar Barışı için konut kredisi faiz oranları bankalar arasında %1.55’den başlayarak %2.33’e kadar çıkıyor. En düşük İmar Barışı Konut Kredisi faiz oranını Ziraat Bankası kullandırıyor. Ziraat Bankası 12 ay vadeye kadar imar barışı kredilerini %1.55 faiz oranı ile sağlıyor. 60 ay vadeli imar barışı konut kredisi ise %1.69 faiz oranı ile sunuluyor.

Kaynak: KrediPazarı