İmar Barışına 9 Milyon Başvuru Yapıldı

10/12/2018

İmar Barışı’na toplamda 8 milyon 900 bin başvuru yapılırken işlemden devlet kasasına giren gelir 7 milyar 511 milyon oldu. 1 milyar 25 milyon gelirle en fazla gelir başvuru İzmir’den geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşın imar barışı sürecine başvurduğunu kaydetti. Bakan Kurum, imar barışıyla ilgili soruya "Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu. Aralık ayı sonuna kadar başvuru süresi ve ödeme süreci devam ediyor. Bizim buradaki beklentimiz, 14 milyon vatandaşımızın imar barışından faydalanması" ifadelerini kullandı.

İmar Barışı’nda İzmir İlk Sırada

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Haziran ayında başlatılan ve 31 Aralık 2017 tarihinden önce kaçak yapıları kapsayan İmar Barışı yasası İzmir'de rekor kırdı. 31 Aralıkta sona erecek olan düzenlemeden İzmir'de yararlananların sayısı 1 milyona yaklaştı. Nüfus oranlamasına göre Türkiye'de başvuru bakımından açık ara birinci olan İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentleri geride bıraktı. İzmir'deki başvurulardan, devletin kasanına 1 milyar 25 milyon lira para girdiğini belirten Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, "Yasa kapsamına girmediği halde milat kabul edilen tarihten sonra yapılan 140 kaçak yapı ekiplerimiz tarafından bir bir tespit edilerek yıkım işlemleri gerçekleştirildi" dedi.

Kaynak: Sabah