İmar Barışına Başvurular 9.7 Milyona Ulaştı

21/01/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı uygulamasına bugüne kadar 9.7 milyon bağımsız bölümün başvurduğunu ve 17 milyar TL gelir sağlandığını açıkladı.

2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar İmar Barışı uygulamasına başvuran bağımsız bölüm sayısının 9 milyon 687 bin olduğunu açıkladı.

Vatandaşlardan gelen talep üzerine İmar Barışı’nda süreyi 30 Haziran 2019 kadar uzattıklarını hatırlatan Bakan Kurum; “Bugüne kadar imar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9 milyon 687 bin. Toplam tutar da yaklaşık 17 milyar TL’dir. İmar Barışı sürecini tamamladığımızda Türkiye’deki tüm imarsız, imara aykırı, iskansız, ruhsatsız, mimarlık ve mühendislik hizmetlerinden yeterince faydalanmamış konut stokumuzu belirlemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Uzatılan imar barışı kapsamında başvurular son olarak 15 Haziran, ödemeler ise 30 Haziran’da son bulacak. İmar barışı yapı kayıt belgesi ödemeleri için kamu bankaları %1.33’den başlayan kampanyalı faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırırken birçok özel banka da imar barışına özel krediler sunuyor.

Kaynak: Konut Haberi