İmar Barışından Yararlanmak için Yarın Son Gün

30/12/2019

İmar barışından yararlanmak isteyenlerin Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırmaları için son iki güne girildi. Bu haktan faydalanmak isteyenlerin söz konusu bedeli 31 Aralık'a kadar ödemesi gerekiyor. Ödemesi yapılmayan başvurular iptal edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresi 1 Temmuz'da uzatılmıştı.

Söz konusu sürenin dolmasına 3 hafta kaldı. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık'a kadar yapı kayıt belgesi bedelini ödemesi gerekiyor.

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel yaptığı açıklamada, 15 Haziran'da başvuru süresi dolan imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğunu anımsatarak, başvuru süresinin ise 31 Aralık'a kadar uzatıldığını anımsattı.

Yüksel, "İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin %25'ini 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyordu. Kalan %75'lik kısmın son ödeme tarihi ise 31 Aralık. Bu süreyi geçirenlerin belgesi iptal edilebilir." dedi.

İmar Barışı için Kredi Kullanılabiliyor

Bankalar imar barışı için 5 yıl vadeye kadar düşük faiz oranları ile kredi fırsatları sunuyor. Yapı Kayıt Belgesi bedelinde %1.07’den başlayan faiz oranları ile kredi kullanmak mümkün. Kredi azami olarak yapı kayıt belgesi bedelince kullanılabiliyor.

Kaynak: KrediPazari