İmar Barışından Yararlanmak İsteyen Kaçak Yapılar Yıkılmaya Başladı

07/11/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklama sonrasında imar barışından usulsüz şekilde faydalanmak için yapılan kaçak yapılar başta Kapadokya'da olmak üzere yıkılmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasının ardından yetkililer harekete geçti. Tespit edilen kaçak yapılar yıkılmaya başladı. Bakan Murat Kurum, Nevşehir ilinde Kapadokya'da ve Peribacaları'nda yapılan kaçak yapılaşmaya ilişkin "çok yakından takip ediyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunduk Hepsini yıkacağız" dedi.

Miyonlarca kaçak, imara aykırı, konut, işyeri, turizm alanları,sanayi kuruluşlarını kapsayan İmar Barışı süreci geçtiğimiz ay sonu 31 Aralık tarihine kadar uzatılmıştı. Bir anda gündeme düşen UNESCO mirası Nevşehir Kapadokya'daki Peribacaları’nda yaşanan kaçak yapılaşma büyük tepkilere neden olmuştu.

Bakan Murat Kurum'un hafta sonu yaptığı açıklamalar sonrasında düğmeye basıldı. 31 Aralık 2017 sonrasında yapılan tüm kaçak yapıların tespit edilmesinin hemen peşinden yıkım ekipleri bölgeye gönderildi. Önceden tespit edilen kaçak yapıların yıkımı bu sabah itibariyle başladı. Jandarma ekipleri eşliğinde çok sayıda yıkım ekibi Kapadokya, Peribacaları çevresindeki kaçak yapıların yıkımına başladı.

Kaynak: Emlak Pencerem