İNG Konut Kredisi Faiz Oranlarında İndirim Uyguladı

20/08/2019

İNG konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Banka bugün gerçekleştirdiği indirim ile konut kredisi faizlerini 5 puan daha düşürdü. Banka kampanyalı konut kredisi için en düşük faiz oranına sahip özel banka oldu.

İNG bugün itibariyle konut kredisi faizlerinde bir indirim daha gerçekleştirdi. Banka en son 8 Ağustos’ta konut kredisi faizlerinde indirim uygulamıştı. Bugün gelen indirimle beraber İNG sigortalı kampanyalı konut kredisi faizlerini %1.34’e kadar indirdi. Söz konusu faiz oranı özel bankalar arasındaki en düşük konut kredisi faiz oranı oldu.

İNG Konut Kredisi Faizleri

İNG konut kredisi faiz indiriminin ardından 3 yıl vadeye kadar %1.39, 10 yıl vadeye kadar ise %1.34 faiz oranı kullandırmaya başladı. Bu oran bankanın konut kredisine ek uygulanan sigortaların kullanılması halinde kullandırılıyor. Bankanın tabela konut kredisi faiz oranı ise 10 yıl vade için %1.36 seviyesinde.

İNG Konut Kredisi Hesaplama

İNG’den sigortalı konut kredisi için 150.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık ödemeleri 2.500 TL oluyor. Krediye vade sonunda masraflar hariç yapılan toplam faiz ödemesi ise 302.000 TL’ ye karşılık geliyor.

İNG Konut Kredisi Masrafları ve Sigorta Maliyetleri

İNG konut kredisi kullanımlarında ortalama 750 TL ekspertiz ücreti, 260 TL ipotek tesis ücreti ve kredi tutarının%0.5’i kadar kredi tahsis ücreti masrafları alıyor.

İNG sigortalar kapsamında ise yıllık ortalama 350 TL konut sigortası ve 300 TL de hayat sigortası masrafı alıyor. İNG sigortalı konut kredisi ürünü için hayat ve konut sigortasıyla DASK’ın bankadan yapılmasını zorunlu tutuyor.

Kaynak: KrediPazarı