İngiltere Merkez Bankası da Politika Faizlerini Değiştimedi

02/05/2019

Dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizlerinin sabit kalmasının ardından bugün İngiltere Merkez Bankası (BoE) da politika faizlerinde değişiklik yapmadığını duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) büyüme tahminlerini yükseltti ancak Brexit'in para politikası görünümünü belirsizleştirmeye devam ettiği uyarısında bulundu ve önümüzdeki dönemde daha net bir görüş için beklemenin çok az olumsuz yanı olduğunu belirtti.

BoE politika faizini beklentilere paralel olarak %0.75'te sabit tuttu ancak ilerde daha sıkı para politikası gerekeceği görüşüne sadık kaldı.

BoE, dünyanın en büyük beşinci ekonomisindeki büyüme tahminini Şubat ayında tahmin edilen on yılın en düşük seviyesi olan %1.2 seviyesinden %1.5'e yükseltti. Bu artış büyük ölçüde daha iyi küresel beklentileri yansıtıyor ve 2018'in büyüme oranından çok az değişim gösterdi.

BoE, "GSYH büyümesinin temel seyri, tahmin edilenden biraz daha güçlü ancak potansiyelin altında görünüyor" dedi.

BoE ekonominin birinci çeyrekte, Brexit'ten önce stoklarını artıran işletmeler nedeniyle %0.5 büyümesi bekleniyor. Ancak BoE bu çeyrekte büyümenin %0.2'ye düşmesini bekliyor.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri liderleri 11 Nisan'da Brexit'i 31 Ekim'e kadar erteleme kararı almıştı.

Kaynak: Reuters