İnşaat Sektörü Takvimin Gerisinde

02/07/2019

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal inşaat sektöründe olağanüstü bir durum olduğunu aktararak konut satışlarında yaşanan zorluklar nedeniyle belirlenen takvimin gerisinde olduklarını açıkladı.

TMSF Başkanı Muhittin Gülal TMSF olarak kayyum atadıkları şirketler arasında kendilerini en çok zorlayan sektörün inşaat sektörü olduğunu ve işlerin hayal ettikleri gibi gitmediğini belirterek, bunun sektörün satışlarda olağanüstü zorlandığı bir döneme denk gelmesinden kaynaklandığını söyledi.

TMSF'nin faaliyetleri ile ilgili basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Gülal, TMSF kayyumunda yönetilen Fi Yapı, İnanlar ve Dumankaya olmak üzere üç inşaat şirketi olduğunu hatırlatarak, burada bu şirketlerden daire alanların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma başlattıklarını hatırlattı.

İnşaat sektöründe olağanüstü bir durum olduğunu aktaran Gülal, satışta yaşanan zorluklar nedeniyle belirlenen takvimin gerisinde kaldıklarının altını çizdi.

TÜİK tarafından yayımlanan son verilere göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta %31.3 düşüşle 82,252 adet oldu. Konut satış istatistiklerine göre, "ipotekli satış" olarak nitelendirilen konut kredili satışlar da Mayıs'ta %85.8 azalışla 5,231 adet olarak gerçekleşti. İpotekli konut satışlarının düşüşünde konut kredisi faiz oranlarının yüksek seyretmesi etkili oldu.

Kaynak: Paragaranti