İnşaat Sektörünün 2019 Beklentisi

05/12/2018

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, inşaat sektörünün 2018 yılında neredeyse ikiye katlanan maliyetlere ek olarak konut kredisi faiz oranlarındaki artışın da etkisiyle zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlattı. Kaya, 2019 yılının sektör için daha hareketli olmasını beklediklerini söyledi.

Nimetullah Kaya, inşaat maliyetlerinde yaşanan artışların mümkün olduğunca fiyatlara yansıtılmadığını, aksine cazip kampanyalar geliştirilerek sektörün, genel ekonominin, istihdamın ve tüketicilerin yararına olacak her türlü adımın atıldığını dile getirdi. Kaya, ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyasının etkisiyle Ekim 2018’de tüm zamanların en yüksek aylık konut satışının gerçekleştiğini vurguladı. Enflasyonla mücadele için gerçekleştirilen çalışmaların umut verici olduğunu söyleyen Kaya, yerel seçim süreçlerinin tamamlanması ve dolar ile konut kredisi faiz oranlarındaki normalleşmenin etkisiyle özellikle 2019 yılının ikinci çeyreğinden sonra sektörün büyüme grafiğini artırmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Seçim Sonrası Hareketlenecek

2019 yılına ilişkin öngörülerini paylaşan Nimetullah Kaya, “2019 yılında yerel seçimlerin ardından özellikle ikinci çeyrek sonrasında dolardaki hareketlilik ve konut kredisi faiz oranlarının normalleşeceğine inanıyoruz. Enflasyonla mücadele için gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte açıklanan enflasyon hedeflerinin hayata geçirilmesi durumunda Türkiye ekonomisinin olumlu yönde seyredeceğini ve bu seyrin inşaat sektörüne de pozitif katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yeni düzenlemeler ve kalıcı teşvikler için atılmaya devam edecek adımların etkisiyle şu anda bekle-gör yaklaşımı içinde olan tüketicilerin ve yatırımcıların 2019 yılında özellikle de seçim döneminden sonra harekete geçeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Taşınmaz Haber