İş Bankası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi

27/09/2018

Kentsel dönüşüm bölgelerinde 1 seneden fazla oturan kiracılar ya da ev sahipleri Riskli Yapı Raporları mevcut ise konut için %4 devlet desteği ile birlikte İş Bankası’ndan %2.17 faiz oranı ile yeni konutları için konut kredisi kullanabilir.

Kentsel Dönüşüm bölgelerinde, Riskli Yapı Raporu düzenlenen ya da Riskli Alan ilan edilen bölgelerde yer alan konutların sahibi ya da bu taşınmazlarda asgari 1 yıldır kiracı olanlar konutu yenilemek ya da başka bir yerden yeni bir konut satın almak için İş Bankası'ndan kullanılacak kredilere, konut için yıllık %4, işyeri için yıllık %3 devlet desteği sağlanmaktadır.​

Riskli bir binada bulunan her bir bağımsız bölüm için 125.000 TL’ye kadar devlet destekli kredi başvurusunda bulunulabilir. Bağımsız bölümün hisseli olması durumunda, her bir malik kendi hissesi oranında krediye başvurabilir. Bir hak sahibi​nin başvurabileceği azami devlet destekli kredi limiti ise 625.000 TL dir.

İş Bankası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi ürününde devlet desteğine ek olarak %2.17 faiz oranı sunuyor. İş Bankası kredi kapsamında ekspertiz ücreti olarak en az 2 bin 168 TL ve taşınmaz rehin tesis ücreti olarak da 110 TL masraf talep ediyor.

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi ürününde 100 bin TL 120 ay vadeli kredi için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 2 bin 349 TL, Toplam geri ödeme ise 281 bin 880 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazarı