Kampanyalı Konut Satışları Cirolara Yansıdı

18/07/2018

TÜİK tarafından açıklanan ciro endeksi verilerine göre inşaat sektöründe ciro artışı gerçekleşti. İnşaat sektörü ciroları %42,7 oranında artış gösterdi.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimine gitmesi akabinde başlatılan kampanyalı konut satışları, Mayıs ayı İnşaat Ciro Endeksi verilerine yansıdı. TÜİK verilerine göre Mayıs ayında inşaat sektöründe cirolarda artış yaşandı. Mayıs ayı itibariyle başlayan konut kredisi faiz indirimi ve konut kampanyaları cirolara etki etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İnşaat sektörüne yönelik ciro endeksi verilerini açıkladı. İnşaatta cirolar Mayıs ayında artış gösterdiği kaydedildi. İnşaat sektöründe durgunluğun aşılması amacıyla başlatılan konut kampanyasının etkisi görülmeye başlandı.

TÜİK verilerine göre, Ciro Endeksleri, Mayıs 2018 rakamları kapsamında İnşaat sektöründe %42,7 arttığı bildirildi.

İnşaat Ciro Endeksi Yüzde 42.7 Arttı

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %25,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksi ise bir önceki aya göre %1,3 arttı. İnşaat ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %42,7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki aya göre %4,3 arttı.

Kaynak: emlakpencerem