Kampanyalı Konutlarda Faiz Oranları Yüzde 0.49’a Kadar Düştü

19/12/2019

Sıfır konuta talebin azalması ile birlikte bankaların konut kredisi faiz indirimine destek veren konut firmaları kampanyalı konut projeleri için faiz oranlarını %0.49’a kadar düşürdü.

Konut kredisinde faiz indirim hamlesi başlatan bankalara markalı konut projeleri de katıldı. Bankaların %0.99 konut kredisi faiz oranlarını sübvanse eden firmalar, yaptıkları anlaşmalarla bu rakamları, vadesine göre, %0.49- 0.79 arasına kadar indirme kararı aldı. Faizlerdeki indirimin yanı sıra konut fiyatının peşin ödendiği takdirde %20'ye varan iskonto yapan şirketler de var.

Çoğu anahtar teslim ve bitmeye yakın projelerdeki kampanyaların ilgi gördüğünü anlatan sektör temsilcileri, konut satışlarının bu sayede birinci elde artış gösterdiğini belirtiyor. Kalyon Gayrimenkul, Nevbahar Üsküdar projesinde %30 peşinat verip kalan kısmı şirket bünyesinde taksitle ödemek isteyenlere teslime kadar hiçbir ödeme talep etmeden %0.49'luk faiz oranıyla taksitlendirme yapıyor. Taksit ödemelerini de konut teslimlerinden sonra başlatıyor.

3.000 TL’ den Başlayan Taksitler

Sur Yapı, yeni bir model ile bir süredir 'sadece taksitle' ev sahibi yapmaya devam ediyor. Tüm Sur Yapı projelerinde geçerli olan kampanya peşinatsız, ara ödemesiz,%0.69 faiz oranıyla ve 3.000 liradan başlayan sabit taksitlerle ev alma fırsatı sunuyor. Sinpaş ise satışı devam eden projelerde faizi %75'e sabitlediğini duyurdu. Teknik Yapı, müşterileri için firma bünyesinde 100 ay vadeli ödeme modeliyle projelerini satışa sunuyor. Kampanyadan faydalanmak isteyen tüketiciler, vade seçeneklerine göre sıfır faiz imkânı kullanabilecek. Uzun vadeli konut almak isteyenler maksimum %0.79 vade oranı ile daire sahibi olabilecek.

Sıfır Faiz Fırsatı

Tahincioğlu da başlattığı kampanya kapsamında; Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye projelerinde 180 ay vade, %0.79 faiz oranı ile yatırımcılara avantajlı ödeme imkanı sunuyor. Ege Yapı ise Emlak Konut GYO güvencesiyle geliştirdiği Cer İstanbul projesinde %10 peşinat, 120 ay %0.69 oran veya 50 ay sıfır faiz avantajı sunuluyor.

Kaynak: Sabah