Kampanya Gurbetçilere Tanıtılıyor

22/10/2018

Konut sektörünün uyguladığı Türkiye için Kazanç Vakti kampanyası kapsamında, inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, Avrupa’daki Türk vatandaşları ile buluştu. Kampanyanın son günlerinde gurbetçiler de fırsatlarla buluşturuldu.

Konut kampanyasının ve inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri kampanyanın son günlerinde, Avrupa’daki Türk vatandaşları ile buluştu. Buluşma, Almanya Berlin’de gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen buluşmaya Emlak Konut GYO, Kiptaş, Sur Yapı, Artaş İnşaat, Nef, Kuzu Grup, Teknik Yapı ve Gap İnşaat katıldı.

İkinci Buluşma Köln’de

Sınırlı sayıda konutun tanıtılacağı buluşmaların birincisi Berlin’de gerçekleştirildi. Buluşmaların ikincisi ise 27-28 Ekim tarihleri arasında Köln'de yapılacak.

Gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği Berlin buluşmasında yatırımcılar dövizdeki dalgalanma ile Türkiye'den konut almanın cazip hale geldiğini belirtti. Türkiye'den ev almanın hep hayalleri olduğunu ifade eden yatırımcılar; “Kampanya ve kur artışı da bu hayali gerçekleştirmemiz için önemli bir neden oldu” dedi.

Son Tarih 31 Ekim

Dövizdeki dalgalanma ile birlikte inşaat sektöründe satışlar azaldı. Bunun üzerine kampanya başlatan sektör, konut kredisi faiz oranları %2'yi aşan seviyelerdeyken yeniden 120 ay vadede %0.98'e düşürdü. %10 indirim ve %10 peşinat imkanının sunulduğu kampanya 31 Ekim’e kadar devam edecek.

Kaynak: Konut Haberleri