Kamu Bankalarının Konut Kredisi Faiz Oranları

05/03/2019

Mart ayı itibariyle kamu bankaları konut kredisi faiz oranları ile tekrar ilk sıralara yerleşti. Bankaların konut kredisi faiz oranları arasında ilk üçte kamu bankaları yer alıyor.

Şubat ayında hızlanan konut kredisi faiz indirim trendi esnasında hemen her banka faiz oranlarında büyük indirimler uyguladı. Özel bankalar faiz indirim yarışında düşük konut kredisi faiz oranları kullandırmasına alışılmış kamu bankalarının önüne geçti.

Şubat'ın son günleri itibariyle kamu bankaları faiz oranlarında adeta atak yaptı. VakıfBank, HalkBank ve Ziraat Bankası arka arkaya faiz indirimlerini duyurdu.

En düşük konut kredisi faiz oranını %1.28 ile Ziraat Bankası ve kampanyalı konut kredisi ürünü kapsamında VakıfBank kullandırıyor. Söz konusu faiz oranı ile 100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 1.630 TL, toplam geri ödeme ise 196.000 TL oluyor.

Güncel olarak en düşük ihtiyaç kredisi faiz oranlarını da konut kredisi faiz oranlarını da kamu bankaları sunuyor. Kamu bankalarının konut kredisi kampanyaları ve faiz oranları şu şekilde;

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Ziraat Bankası bu hafta başı itibariyle konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı büyük faiz indirimi sonrası konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vadeye dek %1.28 olarak belirledi.

VakıfBank Konut Kredisi

Standart konut kredisi kapsamında %1.75 konut kredisi faiz oranı kullandıran VakıfBank bunun yanında iki dev kampanya daha sunuyor. Dün açıklanan %1.28 faiz oranına sahip VakıfBank’ın yeni konut kredisi ürünü Bahara Özel Sarı Panjur Konut Kredisi oldu. Diğeri ise Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi oldu. VakıfBank kendi mülkü konutların satışında hem konut fiyatlarında %20 indirim hem de 120 ay vadeye kadar %0.98 faiz oranlı konut kredisi kullandırıyor

HalkBank Konut Kredisi

HalkBank konut kredisi faiz oranlarında geçtiğimiz hafta uyguladığı indirim sonrası kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını %1.49’a, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını %1.53’e, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise %1.85’e indirdi.

Kaynak: KrediPazarı