Kamu Bankaları Kredi Faiz Oranlarını Ne Zaman İndirecek?

13/12/2019

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün kamu bankalarının kredi faiz oranlarının tek haneye düşeceğini açıkladı. Peki kamu bankaları konut kredisi faizleri de düşecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün Kayseri ve Nevşehir'de iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda kredi faiz oranları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Albayrak, "Kamu bankaları %9-11 oranını reel sektöre yansıtacak. Kamu bankaları 2020 yılına girmeden önce reel faiz oranını tek haneye düşürecek" açıklamasında bulundu.

Açıklamaların ardından gözler kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. Merkez Bankası’nın temmuz ayındaki politika faiz indiriminin ardından faizlerini %0.99’a indiren Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ilerleyen süreçte bir daha indirim gerçekleştiremedi.

Özel Bankaların konut kredisi faiz indirim ataklarından sonra 11 bankada kampanyalı konut kredisi oranları %1’in altına inerken kamu bankaları cazibesini kaybetmeye başladı.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve Bakan Albayrak’ın faiz açıklamalarının ardından konut kredisi faiz indirimi beklentileri artarken önümüzdeki günlerde HalkBank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın konut kredisi için yeni bir indirim yapması bekleniyor.

Kaynak: KrediPazari