Kamu Bankaları Temmuz’da Konut Kredisi Yapılandırma Yapacak mı?

17/07/2019

Yüksek konut kredisi faizleri ile kredi kullanan vatandaşlar uzun aylardır yapılandırma haberi bekliyor. Kamu bankaları Temmuz ayında konut kredisi yapılandırma yapacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart sonundaki yerel seçimlerden sonra yaklaşık üç aylık sürede yükseldikten sonra Haziran ayı itibariyle son 5 haftada hızla düşmeye başladı. Kamu bankalarında konut kredisi faizleri %1.5’in altına kadar geriledi. Peki kamu bankaları Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank konut kredisi yapılandırma yapıyor mu?

Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma

Ziraat Bankası indirimler sonrasında konut kredisi faizlerini %1.5’e kadar düşürdü. Ziraat Bankası konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar için enflasyon endeksli kredi ürünü firma katkı paylı kredi ürünü gibi birçok pakete öncülük etti. Daha önce yüksek faizlerle konut kredisi kullanan vatandaşlar da Ziraat Bankası öncülüğünde yapılandırma kampanyası bekliyor. KrediPazari.com’un banka görevlilerinden aldığı bilgiye göre Ziraat Bankası güncel olarak konut kredisi yapılandırma uygulamıyor.

VakıfBank Konut Kredisi Yapılandırma

VakıfBank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını %1.49’a kadar düşürdü. Bankanın tabela faizleri %1.69 seviyelerine geriledi. Bankadan alınan bilgilere göre VakıfBank’ta konut kredisi yapılandırma uygulamıyor.

HalkBank Konut Kredisi Yapılandırma

HalkBank kampanyalı konut kredisi için %1.53 faiz oranı sunmaya başladı. Banka görevlilerinden edinilen bilgiye göre HalkBank’ta da konut kredisi yapılandırma uygulamıyor.

Kar Ne Kadar Olacak?

2018 Eylül - 2019 Şubat arası dönem de piyasadaki en düşük konut kredisi faiz oranı olan %1.98 üzerinden konut kredisi kullanan vatandaşlar kamu bankalarından konut kredisi yapılandırma kampanyası bekliyor.

Konut kredisi hesaplama verilerine göre %1.98 faizle konut kredisi kullanan vatandaş şu anki güncel faiz oranları ile konut kredisi yapılandırma yaptığında 200.000 TL kredide aylık olarak 780 TL, 10 yıl vade toplamında ise yaklaşık 93.000 TL daha az faiz ödeyebilecek.

Kaynak: KrediPazarı