Kamu Bankalarından 6 Yılın En Düşük Konut Kredisi Faizi

27/12/2019

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, merakla beklenen faiz indirimini müjdeledi. Bakan, Kamu bankalarının sıfır konutlar için kredi faiz oranını yeni yılda 0,79 seviyesine çekeceğini açıkladı. Söz konusu rakam son 6 yılın en düşük seviyesi konumunda.

Kamu bankaları, konut kredisi faizlerinde bir indirime daha gidiyor. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank Ağustos ayı itibariyle konut kredisi faizlerini %0.99’a indirip vadeyi 15 yıla kadar çıkarmıştı. Bankalarından bugün yeni faiz indirimi haberi geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kamu bankaları, '1 Ocak itibarıyla sıfır konut kredisi faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun." dedi.

Albayrak, "6 yıl önceki faiz rakamlarına döndük" dedi. Öte yandan enflasyon hedefinin %8,5 olduğunu hatırlatan Bakan Albayrak, "Bunun da altına ineceğiz" açıklamasında bulundu.

0.79 Konut Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarının yeni yılda uygulayacak olduğu %0.79 faiz oranı ile 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 1.292 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 155.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari