Kamu Bankalarının Faiz İndirimi Ne Kadar Devam Eder?

02/04/2019

Kamu Bankaları Mart başı itibariyle ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranlarında ortak indirim kampanyası uygulamaya başladı. Özel Bankaların kredi faiz oranları hızla yükselirken kamu bankalarının indirimi ne kadar devam eder?

Mart ayının başında Ziraat Bankası’nın ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı faiz indirimini kısa süre sonra VakıfBank ve HalkBank da dahil olarak devam ettirdi. Kamu Bankaları indirim kapsamında İhtiyaç kredisi faizlerini %1.53’e, konut kredisi faiz oranlarını ise%1.28’e düşürdü.

Kredilerdeki indirim kampanyası halen devam ediyor. Son haftalarda yaşanan kurdaki dalgalanmalar birçok özel bankanın faiz arttırımına gitmesine neden oldu. Peki kamu bankalarının faiz indirimi ne kadar devam eder?

Piyasalarda yaşanan likidite sorunu ve döviz kurundaki yükseliş bankalar üzerinde baskı yaratsada kamu bankaları halen indirimli faiz oranlarını uygulamaya devam ediyor. Ekonomistlerin yorumlarına göre dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar kamu bankalarını da zorlayarak indirim kampanyalarını kısa süre içinde sonlandırmalarına neden olabilir.

Konut Kredisi Hesaplama

Üç bankanın da ortak konut kredisi faiz oranı olan %1.28 üzerinden 100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık taksitler yaklaşık 2.600 TL, toplam geri ödeme ise 196.250 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı