Kentsel Dönüşüm Konut Kredilerine Hibe Desteği

01/03/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel dönüşüm kredilerine %50’ye kadar hibe destekli konut kredisi verileceğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı basın açıklamasında, 8.000 yıllık geçmişe sahip, kadim şehir Hatay'da olduklarını belirterek, şehrin sorunlarını ve şehirdeki yaşam kalitesini arttıracak birçok projeyi istişare ettiklerini vurguladı. Kurum, yapılması gereken projelere ilişkin kararlar aldıklarını söyledi.

Tüm Türkiye'de valiliklere bir genelge gönderdiklerini, bu genelge kapsamında şehirdeki riskli alanların 3 ay içerisinde tespit edilerek kendilerine bildirilmesi talimatı verdiklerini anımsatan Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Valiliklerimiz bu noktada, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle bu tespit çalışmalarını yürütüyorlar. Bizim de yılda 300.000, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1.500.000 konutu yapacağımızı biliyorsunuz, ifade etmiştik ve yenilenmesi gereken 6.700.000 konutumuzu da inşallah 20 yıl içerisinde dönüştürmek suretiyle Türkiye'de artık bir riskli bina olsun istemiyoruz. Bu kapsamda kentsel dönüşüme kredi vermek üzere İller Bankası Genel Müdürlüğümüzde geçtiğimiz günlerde yasalaşan kanun kapsamında, kentsel dönüşüm projelerinde %50'ye kadar hibe desteği, kredi desteği vermek suretiyle yaklaşık 4 milyar liralık da kaynağı kentsel dönüşüm projelerine aktaracağız. Belediyelerimizle birlikte yürüteceğimiz, bizim Toplu Konut İdaresi eliyle yapacağımız 40 bin konutun haricinde, İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Burada %50'ye kadar kredi faizinde hibe desteği vererek kentsel dönüşüm için önemli bir süreci de başlatmış olacağız."

Kaynak: Milliyet