Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faizleri Yüzde 0.88’e Geriledi

26/11/2019

Konut kredisi faiz oranlarındaki seri indirimler sonrasında kentsel dönüşüm kredisi faizleri de geriledi. Devlet desteği ile beraber en uygun kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranı %0.88’e geriledi.

Politika faizlerindeki indirim ile hızlanan konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş kentsel dönüşüm kredilerinde de indirimleri beraberinde getirdi. Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri devlet desteği ile beraber en düşük konut kredisi faiz oranının da altına indi.

VakıfBank’ın konut kredisi faiz oranlarında gerçekleştirdiği indirim sonrasında devlet desteği ile beraber kentsel dönüşüm konut kredisi faizi %0.88’e düştü. En uygun konut kredisi seviyesi %0.98 olmaya devam ederken devlet destekli dönüşüm kredisi oranları daha da düşük seviyeye inmiş oldu.

Kentsel Dönüşüm Devlet Desteği Ne Kadar?

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadeye kadar %1.29 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara %0.41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara %0.37, standart konutlara da %0.33 oranında destek sağlanıyor.

Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için %0.88, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için %0.92, standart konutlar için ise %0.96 oluyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık ödemeleri yaklaşık 3.380 TL oluyor. Kredinin vade sonunda toplam geri ödemesi de 405.700 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari