KEY'de beklenen haber

03/08/2010

Bir milyon 300 bin kişi için yeni Konut Edindirme Yardımı listesi hazırlandığı açıklandı.

paraTasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, 1,3 milyon kişilik yeni listenin hazırlandığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sayın, kurumların geçen Mart ayından sonra gönderdiği bilgiler üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 1 milyon 309 bin 284 hak sahibini kapsayan bir liste hazırlandığını ve bunun Emlak Konut GYO'ya gönderildiğini söyledi.

Liste kapsamındaki kişilere 282 milyon lira KEY parası ödenmesinin öngörüldüğünü kaydeden Sayın, "Emlak Konut GYO'nun gerekli incelemeleri yapmasından sonra listeler Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ödemelerin bu ay içinde yapılmasını bekliyoruz" dedi.

1.5 Milyona Çıkabilir


Halen Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi'nin, TC kimlik numarası çakışan 203 bin 445 kişilik bir liste üzerinde çalıştığını da açıklayan Zeki Sayın, "Bu hatanın giderilmesi için çalışıyoruz. Sanıyorum en az 100 bin kişinin sorunu çözülebilecek. Bu durumda, ödeme yapılacak kişi sayısı 1,5 milyona yaklaşabilir" diye konuştu.

Son yayımlanacak liste ile birlikte ödeme listesi yayımlanan KEY hak sahibi sayısının 12 milyona yaklaştığına dikkati çeken Sayın, yeni ödemelerin yasal prosedür gereği en az yüzde 11.25 daha yüksek olacağını belirtti.

Kaynak: Bugün