Kiracıya Müjde Kira Artış Oranları Düşecek

12/12/2018

28 milyon kiracıyı koruma altına alan karar çıktı. Meclis’teki düzenlemeyle kiralarda yapılacak yıllık artışlarda üst sınır değiştirildi. Kira artışlarında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyat Endeksi'ne (TÜFE) baz alınacak.

Kiraları kura bağlı artan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyat Endeksi'ne (TÜFE) göre belirleme kararı alan devlet, 28 milyon vatandaşı korumak için yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TÜFE düzenlemesi kabul edilirken, Genel Kurul aşamasında gelecek yıllardaki değişim dikkate alınarak ÜFE ve TÜFE'den düşük olanın kullanılması şekilde düzenleme yapılması kararlaştırıldı.

Düzenleme Kabul Edildi

Kira artış oranına dair üst sınırın, döviz kuru ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere duyarlılığı yüksek olan Üretici Fiyat Endeksleri (ÜFE) yerine Tüketici Fiyat Endekslerine (TÜFE) göre belirlenmesine yönelik düzenleme komisyonda kabul edildi.

Düşük Olan Kullanılabilir

Teklifin sahibi Milletvekili Ziya Altunyaldız, TÜFE ve ÜFE oranlarındaki artış oranlarının yıllara ve dönemlere göre farklılık gösterebileceği yönündeki eleştirilerin haklı olduğunu belirterek, "Kiralardaki artış oranı olarak 'düşük olan kullanılır' şeklinde değişiklik yapılabilir" dedi.

Kaynak: Takvim