Konut Alımı İçin En Uygun Dönemdeyiz

18/07/2018

First Class Trust Union Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, geçmiş yılların aksine konut sektöründe hareketli bir dönem yaşandığını vurgulayarak konut alımı için en uygun dönemde olunduğunu belirtti.

Hareketliliğin daha çok Irak, İran gibi komşu ülkelerden geldiğini ve son 6 ay içinde yabancılara konut satışında ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirten Okay, “İç pazarda ise tüketici, ‘konut kredisi faizleri, dolar düşer mi?’ ve ‘daha uygun koşullarda konut alım imkanı doğar mı?’ beklentisiyle beklemeye geçti. Oysa, sezonun açıldığı eylül ayından itibaren konut girdi maliyetlerine yapılan zamların ve diğer maliyetlerin projelere yansıma ihtimali dikkate alındığında konut alımı için en uygun dönemdeyiz” dedi.

Konut kredisi faiz oranlarının%0.98’den %1.38’e yükselmesinin de durgunlukta etkili olduğunu kaydeden Gülçin Okay, “Proje sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde kredi faizi cephesinde yaşanacak değişimin konut talebine pozitif etkisi olacağı net biçimde görülüyor. Konut edinmek isteyenler, önümüzdeki süreçte faiz düşüşünü beklemek yerine şu an pazarlıkla daha uygun şartlarda alım imkanını değerlendirsinler” diye konuştu. İzmir’de sonuçlanan ve devam eden projelere yönelik yabancı ilgisinin son 6 ayda gözle görülür bir biçimde arttığına dikkat çeken Okay, “Tanıtımlarla kentimize ilgi arttı. Alımlarını daha çok nakit olarak gerçekleştiren yabancı alıcılara İzmir’i daha fazla tanıtabilirsek, daha çok yabancı yatırımcının ilgisini çekebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: milliyet