Konut Alımı için Faiz Oranları da Fiyatlar da Uygun

13/12/2013

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, şu an fiyatlar da uygun, konut kredisi faiz oranlarının uygun olduğunu açıkladı

TÜİK’in 3. çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı.  Türkiye’nin istikrarlı büyüme göstergelerine sahip olduğunu belirten Dumankaya İnşaat YK Başkanı Uğur Dumankaya, “Göstergeler Türkiye’nin büyüme oranları açısından istikrarı yakaladığını gösteriyor. Bu istikrarı devam ettirmek için yeni büyüme modellerini uygulamaya almak gerekir” dedi.

Üçüncü Çeyrekte Büyüme Yüzde 4,4

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,4 büyüdüğünü açıkladı. TÜİK’in büyüme rakamlarını değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin olarak, büyümenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini bu istikrarın devam etmesi için halkın tüketime değil tasarrufa teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.Uğur Dumankaya konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Harcamalarımızı kısmadan ekonomik çarkın dönüşüne engel olmadan sadece israfın önüne geçecek tedbirler almalıyız.Bu dönem halkımızın tasarruf yapmak ve tasarruflarını konut alımlarında değerlendirmeleri için en uygun dönem.

Yüzde 1 KDV ile Konut

Şu anda stoklarda yüzde 1 KDV ile satılan konutlar mevcut. Stoklar bittikten sonra yeni başlanan projelerle birlikte KDV yüzde 18’e çıkacak. Bu avantaj sadece stoklarla sınırlı. Bu avantaj için son zamanlar. 2014 yılı itibariyle yeni gelecek projeler yüzde 18 KDV oranı ile satılmaya başlayacak.” 

“Kaldı ki FED Başkanı Bernanke’nin de tahvil alımını durduracağına yönelik açıklaması var. Amerika’nın tahvil alımını durduracağı için faizlerin artması bekleniyor. Şu an fiyatlar da uygun, konut kredisi faiz oranları da uygun. KDV avantajı da var. Belki klişe olacak ama konut almanın tam zamanı” dedi.

Kaynak: Milliyet