Müteahhitler ve Bankalar Konut Kredisi Kullandırımında Yarışıyor

06/03/2018

Müteahhitler ve bankalar uyguladıkları konut kredisi ve konut kredisi faiz oranları ile rekabet ortamı oluşuyor

Kıbrıs’ta uzun yıllardır konut satın alan vatandaşların ciddi sorunlar yaşamasının en önemli nedenlerinden birinin, alıcıların kendilerini güvenceye alacak hukuki adımları atmaması olduğu vurgulanıyor.

Ev satın alınırken sözleşme yapılmaması, ciddi mağduriyetlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Kötü niyetli emlakçı ya da müteahhit firmalar vatandaşın işini zorlaştırıyor.

Uzmanlar, konut satın alan vatandaşların mutlaka imzaladıkları sözleşmeyi ayrıntılı şekilde okumasını tavsiye ediyor. Çalıştıkları emlakçıların sigortalı olmasına dikkat etmeli ve sözleşmelerini avukat aracılığı ile yapmalarını öneriyor.

Rekabet Ortamı Var

Bankalar rekabetten dolayı artık daha kolay konut kredisi imkanı sağlıyor. Müteahhit firmalar ise vatandaştan bir süre bankaya bağlanmadan ödeme almasıyla ilgili uzmanlar, bunun firma ile vatandaş arasındaki bir anlaşma olduğunu kaydediyor. Gerek müteahhitler, gerekse bankalar konut kredisi ve konut kredisi faiz oranları ile ilgili kolaylıklar sağlamak adına faaliyette olduğu için rekabet ortamı oluşuyor.

Avukat Aracılığıyla Konut Alınmalı

Uzmanlar ,vatandaşın konut alacağı zaman avukat aracılığıyla almasını ve sözleşme yapmaları gerektiğini avukatın söz konusu durumu hukuki olarak güvence altına aldığını belirtiyor. Bu sebeple konut alımlarının avukatlar aracılığıyla yapılıp kurala bağlanması gerekiyor.

Kaynak: KıbrısGazetesi