Konut Almak için En Uygun Dönem

04/03/2019

Konut kredisi faiz oranları 1,28'e kadar geriledi. Faiz oranlarındaki bu düşüşün konut satışlarını artırması bekleniyor. Peki konut almak için uygun zaman mı?

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarını %1.28’e düşürmesi konut sektöründe yeniden umut yarattı. Yatırım Uzmanı Taşkım Haşemoğlu A Haber'de katıldığı yayında konut alacaklara uyarılarda bulundu.

En Uygun Dönem

Faizlerdeki düşüşün satışlara olumlu yansıyacağını söyleyen Haşemoğlu, ''Konut kredisi faiz oranlarının 1,28'e inmesi piyasada olumlu bir etki yarattı. Sektörde gözle görülür bir canlanma oluştu. Satışları ciddi anlamda artırması bekleniyor. Bu dönem ev almayı düşünenler için çok uygun bir dönem'' dedi.

Konut Fiyatları Artabilir

Piyasanın canlandığını dile getiren Haşemoğlu, ''2018'in ikinci yarısında yaşanan sıkıntılar piyasının durgunlaşmasına neden olmuştu. 2019 itibariyle bu durağan dönemi atlatmaya başladık. Hükümetin ve bankaların faiz oranlarındaki desteğiyle de piyasada canlanma devam edecek. Bu dönemde konut fiyatlarının artması olağan, bu nedenle ev almayı düşünenler için en uygun dönem'' diye konuştu.

150 Bin TL Avantaj

Haşemoğlu, gerileyen konut faiz oranlarında eskiye oranla 500.000 TL'lik konut alanların 150.000 TL'lik kâr elde ettiğini ifade etti. Haşemoğlu, şu açıklamalarda bulundu: ''Fazilerler düştükten sonra herkes ne kadar avantaj sağladığının farkında. 500.000 liralık bir konutta 150.000 liralık bir avantaj sağlanıyor. Bu dönemde hangi konut projeden alırsanız alın, alım avantajlarınızdan yararlanabilirsiniz.''

Faizler Düşmeye Devam Edecek

Faizlerin düşmeye devam edeceğini söyleyen Haşemoğlu ''Sektördeki canlılığın ve hareketliğinin seçimden sonra da devam edeceğini düşünüyoruz. Haziran ayına kadar faiz oranların daha da düşmesini piyasasında daha çok canlanmasını bekliyoruz'' açıklamasında bulundu.

Kaynak: Emlak Kulisi