Konut Almanın ve Gayrimenkul Yatırımı Yapmanın Tam Zamanı

08/03/2019

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “Konut kredisi faiz oranları 1,28'e kadar geriledi. Konut almak ve yatırım yapmanınn tam zamanıdır" dedi

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “Konut kredisi faiz oranları 1,28'e kadar geriledi. Faiz oranlarındaki bu düşüşün konut satışlarını artırmasını bekleniyoruz. Ev almak ve yatırım yapmak için tam zamanıdır” dedi. Ev alacaklara uyarılarda bulunan ve en uygun dönemin bugünler olduğunu vurgulayan Altınay; “Konut kredisi faizlerindeki düşüşün satışlara olumlu yansıdı ve faiz oranlarının 1,28'e inmesi piyasada olumlu bir etki yarattı. Sektörde gözle görülür bir canlanma oluştu. Satışları ciddi anlamda artırması bekleniyoruz. Bu dönem ev almayı düşünenler için çok uygun bir dönem” dedi.

Piyasanın canlandığını dile getiren Başkan Altınay, ''2018'in ikinci yarısında yaşanan sıkıntılar piyasanın durgunlaşmasına neden olmuştu. 2019 itibariyle bu durağan dönemi atlatmaya başladık. Hükümetin ve bankaların faiz oranlarındaki desteğiyle de piyasada canlanma devam edecek. Bu dönemde konut fiyatlarının artması olağan, bu nedenle ev almayı düşünenler için en uygun dönem'' diye konuştu. Ev almak isteyenlerin mutlaka bir emlakçı aracılığıyla yapmalarını, kaçak Emlakçılarla yaptıkları takdirde mağdur duruma düşebileceklerini söyledi.

Kaynak: Merhaba Haber