Konut Fiyatları Artmadan Alımın Tam Sırası

25/11/2019

Gayrimenkul Danışmanı Seyhun Acar, Son dönemde yatırımcılar paralarını banka yerine gayrimenkulde değerlendirmek üzere harekete geçtiğini ve konut fiyatları artmadan alımın tam sırası olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektöründe bütünleşik danışmanlık hizmeti veren Masse 360 Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanlığı Kurucusu Seyhun Acar, faiz indirimlerinin konut sektörünü canlandırdığını söyledi.

2019 yılının son aylarında inşaat sektörünün yeniden hareketlenmeye başladığına dikkat çeken Acar, TÜİK'in açıkladığı verilere göre Ekim 2019'da İzmir'deki konut satışının geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %21.5 oranında artarak 9.012 olarak gerçekleştiğini söyledi. Seyhun Acar, yeniden hareketlenmeye başlayan gayrimenkul sektörünün İzmir'de 2020'nin ikinci yarısından itibaren daha da canlanacağını vurguladı.

Konut Almanın Tam Sırası

Özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde satışların hareketlendiğini, lüks segmentteki konut ve ofislerin şehir dışından da talep gördüğünü dile getiren Acar, "Kiralama ve satışlarda özellikle İzmir'in yeni Manhattan'ı olarak tabir edilen Bayraklı'da talep artışı gözlemleniyor.

Son dönemde yatırımcılar paralarını banka yerine gayrimenkulde değerlendirmek üzere harekete geçti. 2020 yılında ise mevcut stokların da azalmasıyla birlikte yeni konutların yapımı da hızlanacak. Ev fiyatları daha da artacak. Konut almanın tam sırası" dedi.

Kaynak: Sabah