Konut Hesabına Devlet Desteği

02/10/2018

Konut hesabı açan vatandaş 20 bin TL ye kadar devlet katkısı alabilecek. Konut hasabının ayrıntılarını ve devlet katkısının şartlarını KrediPazari.com araştırdı.

Son dönemde artan konut kredisi faiz oranlarıyla birlikte ev almak ciddi anlamda zorlaştı. Hal böyle olunca konut almak için sıkıntı çekenlere devlet destek veriyor. Konut hesabına devlet katkısı kapsamında hesap açan vatandaşa devlet 20 bin TL ye kadar destek veriyor.

Konut Hesabı Açana 20 Bin Devlet Desteği

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı uygulaması kapsamında ilk evini alacaklara devlet tarafından 20.000 TL’ye kadar katkı sağlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan bir düzenlemeyle maksimum devlet katkısı tutarı da 15 bin liradan 20 bin liraya yükseltildi. Böylece konut hesabı açıp birikim yapanlar, evlerini aldıklarında 20 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek.

Devlet Katkısı İçin Şartlar

- Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek.

- Konut hesabı kesinlikle ortak hesap olamayacak ve sisteme girenler birden fazla konut hesabı açtıramayacak. Bununla birlikte konut hesabına düzenli ödeme yapmayanlar sistemden çıkarılacak.

- Ev almak için uygulamaya katılanlar aylık ödeme planında bir dönem içerisinde her ne sebep olursa olsun en fazla 3 defa ödemeyi yapmayabilecek.

- Aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olarak belirlendi.

- Konut hesabı açıp birikim yapanlar, evlerini aldıklarında en fazla 20 bin TL devlet katkısından yararlanabilecek.

Eşler Aynı Zamanda Devlet Katkısı Alabilir mi?

Ayrı ayrı hesap açıldığı ve ayrı ayrı konut satın alındığında ve gerekli şartlar yerine getirildiği takdirde herkes devlet katkısından yararlanabilir.

Konut hesabı ortak hesap olarak açılamaz.

Katılımcı birden fazla konut hesabı açamaz.

Konut hesabı bankalar arasında taşınamaz.

Aynı konuta farklı bir kişi için hiçbir şekilde ikinci kez katkı payı ödenmez.

On sekiz yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından konut hesabı açılabilir.

Kaynak: KrediPazarı