Konut Kampanyası Bugün İtibari ile Başladı

29/08/2018

Konut sektörü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ile hazırlanan konut kampanyası bugün başladı. Proje kapsamında %10 indirim, %10 peşin ve %0.98 faiz oranı 120 ay vadeli ödeme planları sunuluyor.

31 Ekime kadar 2 ay sürecek kampanyada sektörün tüm paydaşları güç birliğine gidiyor. ‘Türkiye için kazanç vakti’ sloganıyla başlayan kampanyada gayrimenkulün en iyi yatırım aracı olduğuna vurgu yapılacak.

Garantili Model Nasıl Oluyor?

Şöyle ki; peşinatın döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda ödenen peşinat ödeme tarihindeki Merkez Bankası’nın kuruna göre döviz veya altına endekslenecek. Bu tutar 12 ay sonra kurla karşılaştırılacak. Karşılaştırma sonrası yüksek olan kur baz alınacak. Fark oluşması durumunda ise o tutar vatandaşın taksitlerinden düşürülecek. Yani vatandaş garantili bir modelle konut sahibi olacak.

Yüzde 10 İndirim, Yüzde 10 Peşin, Yüzde 0.98 Faiz

Kampanyada vatandaşa hem faiz desteği sağlanacak hem de indirim yapılacak. Yüzde 2’yi aşan konut kredisi faiz oranları 10 yıla kadar olan vadelerde %0.98’e çekilecek. Bankasız, kefilsiz yapılan ödeme planında peşinat da yüzde 20 yerine yüzde 10 olacak. Ayrıca firmalar liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim fırsatı da sunulacak. Vatandaşa yüzde 15’lik iki ara ödeme alternatifi de sunulacak.

Kaynak: hürriyet