Konut Kampanyası Yoğun Talep Görüyor

01/10/2018

Türkiye için Kazanç Vakti sloganlı konut kampanyasında bir ay tamamlandı. Başladığı günden itibaren yoğun talep gören kampanyada bir ayda 5 bine yakın konut satıldı.

Konut kampanyasının eylül ayı itibari ile başlamasıyla piyasa hareketlendi. Konut kredisi faiz oranlarının rekor düzeyde yükseldiği günlerde vatandaşa uygun ödeme fırsatları sunan kampanya da bir ayda satılan konut sayısı 5 bine yaklaştı.

Konut kampanyasıyla alıcıya birçok fırsat sunuldu. Kampanya kapsamında konutlar için peşinat %20'den %10'a çekildi. %10 indirim ve 120 ay vadede 0.98 konut kredisi faiz imkanı sunuldu. Altın ya da dövizini bozdurup ödeme yapanlara firmalar tarafından kur garantisi verildi.

KONUTDER Başkanı Altan Elmas'tan ise elinizi çabuk tutun uyarısı geldi. Emlak Konut’ta kampanya kapsamındaki konutlarda stokların azalmaya başladığını duyurdu. Elmas, iki aylık kampanyanın sonunda 10 milyar lira ciro elde edilmesinin beklendiğini, 10 ila 12 bin konut satılacağının tahmin edildiği belirtti. Kampanya 31 Ekim’de sona eriyor.

Kaynak: sabah