Konut Kampanyasının İlk Hafta Verileri

05/09/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen konut kampanyası ilk haftadan yoğun ilgi gördü. Bir haftada satılan ev sayısı 1500'ü aşarken, vatandaşların konut firmalarını arayarak yoğun bir şekilde randevu talep ettiği öğrenildi.

Tarihi konut kampanyasında bir hafta geride kaldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğündeki kampanyada alıcı için önemli fırsatlar sunuldu. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyada peşinat %10 çekildi, peşin alımlarda %10 indirim yapıldı. Konut kredisi oranları %2'yi aşmışken firmalar 120 ay vadede %0.98 faiz imkânı sundu. Altın ya da dövizini bozdurup peşinat verenlere firmalar kur garantisi verdi, zarar olursa taksitten düşeriz dedi. Tüm bunların yanında borcunu 6. ayda kapatana %35, 1 yılda kapatana %25 indirim yapılacağı açıklandı. 100.000 konutluk yüzlerce projenin dahil olduğu kampanyada fırsatı gören vatandaş satış ofislerinin yolunu tuttu. Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre 1 haftada 1500 ev sahibini buldu.

Emlak Konuttan 3 Milyarlık Hedef

Kampanyayı değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, yoğun ilgi gördüklerini söyledi. 38 projede 3.000 konutla kampanyaya dahil olduklarını belirten Gedikli, "1 haftada internet sitemizi 1.5 milyon kişi ziyaret etti. 30.000 kişi çağrı merkezlerinden bilgi aldı, randevu talep etti. Satış ofisine gelen sayısı 5.000 aştı. Sadece Emlak Konut projelerinden 500 ev için kaparo aldık" dedi. Tatilde olan vatandaşların dönmesinden sonra satışların katlanarak artacağını dile getiren Gedikli, "Çok yoğun ilgi ve talep var. Bu yüzden projeye dahil olan konutları 5 bine çıkarabiliriz. Kampanya sonunda Emlak Konut adına 3 milyar liralık ciro bekliyoruz" diye konuştu.

İvme Yukarıya Dönüyor

Kampanyanın vatandaş için ciddi avantajlar sunduğunu ve bir daha bu avantajların ortaya çıkmasının zor olduğunu belirten Gedikli, "Gayrimenkulde ivme yukarı dönüyor. Bu bir günde olmaz ama kademeli olarak fiyat artışını göreceğiz. Şu anda bağımsız bir bölümün fiyatı neredeyse elde etme maliyeti. Bundan sonra Türkiye'de gayrimenkul fiyatları 10 yıl sabit bir ivmeyle yukarıya gitmeye başlayacak. 2005-2010 dönemindeki gibi hızlı bir şekilde olmayabilir ama bu dönemden sonra artış eğilimine geçecek. Dövizi yatırım aracı olarak kullanan insanlar bir süre girip çıkacak, gayrimenkule dönecek. Bu dönem, saldırıların getirdiği küçük zamanlar. Bu durum sürdürülebilir değil, kısa süre içerisinde normale dönecek" diye konuştu.

Kaynak: takvim